Wednesday, 13 July 2011

Baby Punyer;)

ari yang bosan! hadoiii sebap aq xauw ape nak stry,,hahah~
tapi aq nak kongsi dengan korunk,,
pasal barang baby,, BARANG BABY?
barang apekah?
heee;) ala barang lepas mandi2,, 
macam minyak,baby oiiit 2 semo lah,,so aq nak la kongsi dengan korunk,,
ape yang si kaer nie pakai;)

time nie baby dah siap,, dah mandi mst la nak upah,,2yang ngamok2,,hadoiiiiii~~
okeh CD dye nie brand coolababy,,
chantek x? merah youuuuuu;)

1. okeh memule sekali,,kire bende nie WAJIB pakai lah
haaa~~ nie la dye,, minyak TYT kenape minyak nie penting ye? sebap minyak nie boleh bagi baby rase nyama jek,, PANAS,,BOLEH ELAK KEMBONG;)
okeh mase adam dulu aq pakai kan YU YEE OIL,,
KENAPE AQ TUKAR YER?
SEBAP NYE,,MINYAK NI PANAS SANGAT,,
XPECAYE? OKEH CER KORUNK LETAK MINYAK NIE KAT PEROT,,
APE RASENYE?
SIAN ADAM);

2. nie kadang aq gune kadang x,,tengok mud lah kan,,hahha;)
nie dye,,BABY LOTION ;) nie aq gune aq letak kat peha,,ala urot2 la konon nye,,dengan aq sapu kat muke baby;)

yang nie sampingan yer;)
REKITO nie aq gune time balik kampong jek,,sbp nak elak kan baby dari kene geget nyamok
----> kene gak geget,,harus beli yang laen,,
brand ape yang bagus arh? CADANGAN???

BABY OIL nie aq gune aq letak kat rambot baby,, klo mcm nak bersih kan telinger dye,, aq letak gak,,
xde la sakit sangat kan,,LICIN jek,,klo aq nak TANGGAL KAN MAKEUP PON AKU GUNE NIE OKEH!

krim nie bagus;) ECONAZINE murah jek,,APE KEGUNAAN NYE? 
nie klo baby or sesape jela,,DE RUAM,,KULAT,,KAYAP KE APE JELAH,,pekai SIKET JEK,,INSYAALLAH hilang;)

bedak nie nie pown function dye macam krim nie jugak,, MAK aq xsuke sangat pakai krim,,dye lagi suke gune BEDAK MERAH nie,,haha~ 
so bende nie wajib ade la kan;)

BONJELA ubat nie mmg khas tok adam;) asal?
sebap lidah dye senang sangat nak kene ULSER,,
HADOIIIIII~
----> adam panggil ubat nie UBAT LALAH,,
LALAH=LIDAH;)
BUKAN LELAH YER;)

bedak nie aq gune letak kat baju,,bahaha~ nape? sebap kaer xboleh letak bedak kat muke nanti nek merah2,,auw la apesal);
so aq letak la kat baju,,kasi WANGI,,hahaha;))

nie pown bedak,,bape banyak bedak la kan;)
bedak nie aq sapu kat belakang baby,,bagi dye rase sedap jek;)
abang dye pown same;) kasi wangi sikit;)

 VICKS nie aq gune time anak2 aq seseme,,memang sangat membantu;) 
panas kan? aq letak sikit je,,pas2 aq basah kan towel aq sapu kat tempat yang aq letak vicks nie tadi,,
bagi sejuk,, dorunk kecik lagi,,
kite yang besa pown xtahan kan kan.. betol xape aq cakap?

bile dikemas dan diletak dalam bekas,,chantek dan kemas kan;)
heeee;)

okeh nie pic kaer semalam heboh bona dok tarik rambot
makaaa aku pown..........
 IKAT;) HAHAHA~
CD yang kaer pakai,,coolababy;)
yellow kuning;)

okeh sekian;)

2 comments:

bellanabel said...

aza dear..byk sgt baby powder nyer :) x silap bella..x elok sgt bb terdedah pada powder..dikhuatiri butir2 bedak akan memasuki saluran pernafasan n mengakibatkan athma..masa bella g kelas antenatal dulu pun..nurse ckp..jgn bg bedak..mama pun ckp cmgitu gak :) just my 10cent..

Aza Adam said...

heee;) tq for info,, macam yang aza cakap kat atas tadi,,aza memang xletak powder dekat muke;) powder2 nie aza letak dekat belakang and baju jek,,nak bagi bau nye jek,,heee;) lagi pown nie orang kasi,,kang xpakai membazir pulak kan;) muke kaer memang xboleh letak bedak nanti nek ruam2 merah and pipi dye akan jadi kasar macam2 xtahu la kenape,,so memang xpenah letak bedak kat pipinye;)