Thursday, 28 July 2011

PURI PISANG;P

SALAM petang yang agak panas nie aku nak stry care nak buat PURI PISANG ..
heee aku taw korang mst pandai kan buat nye,, tapi aku xde idea nak tulis ape so aku kongsi la dengan korang ape menu makan kaer arinie;P

cara-caranya;)
oke 2pc pisang,,sikitnye,,heee;) kaer baru stat makan,,so xboleh bg banyak2 sangat,,gpown nak tengok same ade dye suke ke xkan;)

okeh aq kasi potong pisang nie jadi 2..so senang sikit nak lenyek..

okeh macamnie yer kasi lenyek sampai penyek,,haha~

nie la hasilnye,,nampak sedap kan;P

si comey aku makan,,sedap xbby?

muke budak dah kenyang,,comey kan;)

Khasiat pisang sudah tentu boleh membekalkan tenaga. Pisang mengandungi asid, enzim, dan sebatian kimia penting. Ia juga mengandungi tiga jenis gula semula jadi iaitu sukrosa , fruktosa dan glukosa. Gula semula jadi ini amat penting untuk kanak-kanak yang sedang membesar.

okeh la papai;)


8 comments:

Mr.Thinker@Ali said...

Dah lama x makan. Sedap tuu. Dulu mak slalu gak buat. Sejak pisang kat kebun rosak, pisang dah x da. ganti buah-buhan lain. :)

Aza Afiq said...

oh yeke,,hee;) dekat belakang uma aza banyak,, hee;) and malas nak masak kan bubur tok baby aza buat kan puri nie,,

Mr.Thinker@Ali said...

puri pun macam bubur gak. Hehehe. Boleh pos pisang ke Yong Peng kalau ada byk. :)

Aza Afiq said...

heee;) bubur laen,,kene masak,,puri lenyek jek,,xmasak pown;) yong peng dekat mane yer? perak erk? ke johor heee~

Mr.Thinker@Ali said...

Yong Peng dekat Johor. Dalam daerah Batu Pahat. Ada kat Perak gak ke Yong Peng? Hehehe. :)

Background, gambar baby, baby anda kah itu?

Aza Afiq said...

entah,, hahha~ 2yang tanye yong peng 2dekat mane;)

aah baby aza,, nape yer?

Mr.Thinker@Ali said...

The baby looks cute. :)

Aza Afiq said...

tq ;)